Welkom op de site van kindercoachingspraktijk 'Het Kompas'. Het is vandaag:

Visie

Kindercoaching "Het Kompas"

Een kompas is een hulpmiddel dat je richtingen kan aangeven vanuit de magnetische kracht van de aarde. Een kompas geeft je de mogelijkheid om op koers te blijven.

In mijn visie is het leven een onbekende weg, waarbij wij de mogelijkheid hebben om ons af te stemmen op ons innerlijk kompas, welke gevoed kan worden door onze "bronnen van hoop" (hulpbronnen). Deze voeding houdt ons op krachten om positief in het leven te staan en zo kleur te geven aan ons leven. We zijn dan in staat om in volle overtuiging keuzes te maken en kleur te bekennen. We "staan" in en achter onze keuzes.

Toch is het niet altijd makkelijk om de "juiste" weg te vinden. Je kompas mist dan de kracht om je te ondersteunen en te leiden. Je raakt de weg kwijt. Je leven wordt kleurloos en mist passie.

Dit geldt niet alleen voor volwassenen maar ook kinderen kunnen in hun leven kleur verliezen en daardoor zich gaan verschuilen, agressie gaan vertonen of angsten ontwikkelen. Wat de oorzaak ook mag zijn het meest zorgelijke is dat de levenslust uit deze kinderen verdwijnt!

Samen met deze "bleekscheetjes" wil ik graag op weg om hen vanuit hun eigen kracht te laten zien en voelen (bewustwording) hoe mooi het geschenk van het leven kan en mag zijn. In het begin zal die kracht nog minimaal zijn maar door gebruik te maken van de "bronnen van hoop" (hulpbronnen zoals, geloof, je ouders, je leerkracht of coach), zal het kind de kracht krijgen die nodig is om het LEVEN te ontdekken in zijn mooiste vorm!

Uitleg Logo:

  • De kern van het kompas heeft de kleur wit. Wit is mengsel van alle kleuren welke je kan ontvangen door gebruik te maken van "de bronnen van hoop". Hierdoor ontstaat de mogelijkheid van de ontwikkeling van je innerlijke eigen kracht, welke je al bij de geboorte hebt ontvangen.
  • De kring om de kern zijn "de bronnen van hoop", welke zijn weergegeven in de kleuren van de regenboog. De regenboog staat bekend als het teken van de Hoop.
  • Samen met je hulpbronnen ontwikkel je je eigen innerlijke kracht zodat je in staat bent om kleur te bekennen en kleur te geven aan je leven.